Imparables

 

 

Ferrada de Cal Curt (Vallcebre)

Localització

Des de Berga, seguir per la C16 en direcció al Túnel del Cadí.  1 Km abans de Guardiola de Berguedà girar a l’esquerra per la B-400 en direcció Vallcebre, Saldes i Gósol. Desprès d’uns 7 Km, trobareu la cruïlla de Vallcebre. Des d’aquesta fins el poble hi ha uns 2,5 Km. Sense deixar la mateixa carretera, creuareu el poble i continuareu en direcció al Coll de Fumanya i Fígols. Després de fer un tram d’ uns 2 Km amb forces revolts i pendent, la carretera s’aplana. Trobareu a la vostra dreta el Pàrking del restaurant de Cal Borni. Continuareu per la mateixa carretera i uns 100 m més enllà, a la vostra esquerra, arribareu a l'aparcament del Pla de la Barraca (inici de l'aproximació a peu).

Aproximació

Travesseu el torrent i seguiu sempre pel sender dels “Camps del Tabac” (senyalització verd i blanc). El camí s’enfila pel mig del bosc fins arribar a la part alta del cingle. El camí passa per la "Font de la Canalassa" i la cruïlla de "L'Escola d'Escalada". Un cop d'alt del Cingle i en vistes al poble de Vallcebre, avanceu planejant pel mateix sender passant per "Els Camps del Tabac". D'esprés d'un petit descents s'arriba a la cruïlla de la "Canal de Cal Curt". Baixeu directament per la canal. A la vostra esquerra veureu el Cingle de Cal Curt amb la Ferrada i a la dreta la paret de l'Empalomar també amb la Ferrada. Baixeu pràcticament fins el fons de la canal, on trobareu el indicador de les Ferrades. Tombeu a l'esquerra, per un camí que 80m més enllà os situarà al inici de la ferrada

Ressenya (PDF)
Retorn

El retorn es seguin el mateix camí d'aproximació, però en sentit invers.

Vallcebre

Aquest acollidor poble del Berguedà, també us pot oferir moltes  possibilitats per gaudir d’una jornada completa o diversos dies de natura i descans.

 Així, podeu gaudir del paisatge tot recorrent la xarxa d’itineraris senyalitzats que envolten el municipi, recorreguts en cavall, bones pistes per la pràctica de BTT,  practicar el barranquisme en el torrent de Forat Negre i pels escaladors trobareu vies d’escalada tan d'escola com esportives.

Des de el punt de vista cultural podeu visitar el tren miner del Coll del Paradell , les empremtes de dinosaure en l’antiga explotació minera del Cel Obert, al Coll de Fumanya. Interesant també, es la petita excursió al Pont romànic de Cal Xalet, a 5 minuts del centre urbà.

¡Ah! sobre tot no os perdeu les festes de Vallcebre (Tot l'any s'han fan).

Com no podria ser d’altra manera també podeu dormir en les diverses cases de turisme rural, gaudir de la bona cuina dels restaurants del poble o comprar productes artesanals i gaudir del record d’una agradable estança.

Mes informació la trobareu a la web de l'ajuntament o a la oficina d'informació. www.vallcebre.cat

Agraïments per la col.laboració:

Xavier Guillen (LUCEM)
Francesc (Restaurant Cal Joanet - Camping Berguedà)
Josep Oriola
Rafael Simón
Lluís Barcelona
Marissa Gallén
IMPARABLES la natural solució
_____________________________________________________________
Longitud: 200m
Desnivell: 60m
Temps ascensió: 1h
Aproximació: 20’
Retorn: 15’
Equipament: Químic
Seguretat: *****
Grau: MD+ (Molt difícil)
Recorregut: Molt atlètic i aèri
Practicabilitat: Monitors / Individual
Temporada: Tot L'any
Orientació: Oest
Any de construcció:2.012
-- -
Colocar aquí el contenido de la nueva etiqueta Div
Colocar aquí el contenido de la nueva etiqueta Div